Over Eveline

Eveline Sachs wordt halverwege de jaren zestig in Vlaardingen geboren. Ze houdt al sinds haar kindertijd van alles wat leeft. De liefde voor mens en dier, en het zorgen voor hen, loopt dan ook als een rode draad door haar leven. Als jong meisje verzorgt ze andermans honden en helpt ze in het dierenasiel. Ze werkt in de ouderenzorg tot ze ziek wordt. De Duitse herdershond Tessa komt op het juiste moment op haar pad en redt haar leven.

Ondanks dat Eveline geen enkele schrijfervaring of schrijfambitie had, besluit ze toch een ode aan deze bijzondere hond te schrijven. Het voelt als een missie, iets wat ze moet doen. Al schrijvend komen ook haar ziekteproces en de worstelingen die daarbij horen voorbij, omdat ze onderdeel zijn van hun gezamenlijke verhaal. Een verhaal dat lijkt op een sprookje, maar waar is gebeurd.

Het is het verhaal over de exclusieve en uitzonderlijke band tussen een vrouw en haar hond. Hun verhaal krijgt gaandeweg een diepere betekenis. Eveline verdiept zich in spiritualiteit, wat voor haar vooral bewustwording inhoudt. Ze wil de lezer iets meegeven en ondanks haar slechte gezondheid van betekenis zijn. En zo vallen alle puzzelstukjes op hun plek en lukt het haar om haar leven weer vorm te geven.